‘Warm Welkom’
Cilia en Marc zijn handige klussers en doen veel in en rond het huis zelf. Zij wilden graag hun hal aanpassen en hadden de wens er behang bij te gebruiken. Maar hoe zouden zij het aanvliegen? Zij hebben mij gevraagd voor een mondeling advies. 
Ik bezocht hun woning en wat een belangrijke ontdekking bleek, was dat de entree zich op de begane grond bevindt en de woonkamer op de eerste etage. Zo leidt niet alleen de hal, maar ook de trap en hal op de eerste etage naar de woonkamer. De hal en het trapgat op 1 hoog is een plek vol herinneringen, een muur vol foto’s. 
Ik heb gekozen voor een combinatie van behang en muurverf, met als doel dat ze de rust uit de hal beneden ook naar boven toe kunnen doortrekken. Een mooi ‘gras’behang met lichte structuur is toegepast op de in het oog springende muur met spiegel en de wand langs het trapgat naar boven. Dit behang straalt een natuurlijke zachtheid uit en is goed gecombineerd met een houten letterbak en een houten ombouw om de radiator. Deze ombouw voorziet meteen in een fijne plek om even je sleutel, lipstick of borstel neer te leggen. 
Op de andere muren is een zachte groene muurverf toegepast, een rustige kleur die later ook in het trapgat en de hal boven kan worden gebruikt. Op 1 wand is het hout van de ombouw gebruikt om een verticaal lattenpaneel te creëren, waar zwarte kapstokhaken op bevestigd zijn. Onder de trap is de ruimte opgevuld met een industriële schoenenkast en zwarte rieten manden op deze kast bieden ruimte voor tassen. De zwarte details geven een wat stoerder uiterlijk aan de zachte, natuurlijke kleuren en maken het geheel af. 

Datum

Meer
projecten

Scroll naar top