Project ‘New Memories’

‘New Memories’

Dit jaren 60 familie huis staat in de Betuwe. De nieuwe eigenaren zijn de dochter van de eerste eigenaar en haar man. Met respect voor de woning en de omgeving wilden zij van haar ouderlijk huis een mooie plek maken voor nieuwe herinneringen met hun eigen gezin. 

De hoofdingang van de woning aan de voorzijde van de weg werd nooit gebruikt als entree, en functioneert nu nog steeds als traphal. De gebruikte entree is een fijne ruimte tussen werkplaats, eetkamer en keuken. Er bestond een doorgang vanuit deze entree naar de keuken en deze is dichtgemaakt. De woonkamer/keuken vormt op de plattegrond een soort T. Bij binnenkomst loop je de ruime woonkamer/keuken binnen, aan de zijde van het eetgedeelte. Dit deel vormt de poot van de T. Direct rechts en links daarvan bevinden zich de keuken en het zitgedeelte, het dak van de T.

De keuken kijkt uit op de prachtige fruitboomgaard en door een schuifpui loop je vanuit de keuken zo het terras op. De bewoners hadden de wens voor een ruime keuken met kookeiland en zicht op de fruitbomen. In de zachtgekleurde keuken is een accentkleur aangebracht als spatwand. Deze kleur is terug te vinden in de natuur, wanneer de fruitbomen hun bloesems dragen. 

Aan de wegzijde van het huis bevindt zich het zitgedeelte. De gietijzeren houthaard is behouden en de achterwand en vloerplaat zijn aangepast. De wens was dat er voldoende aangename zitruimte zou zijn voor wanneer het hele gezin aanwezig is. Omdat de ruimte fijn, maar enigszins beperkt is, is er gekozen voor twee kleinere zitbanken, aan twee zijden van de haard. De armleuningen zijn laag gehouden om het zicht naar de haard en de warmte die er vanaf komt niet te blokkeren. In de erker is als eye-catcher een brique gekleurde fauteuil geplaatst. Op de wand tegenover de haard is een laag, strak tv-meubel hangend bevestigd, wat het ietwat smalle zitgedeelte ruimtelijker maakt. 

In het eetgedeelte, de poot van de T, bevindt zich uiteraard centraal de eettafel en aan de zijkant biedt een ruime nis plaats voor een geïntegreerd bureau. In de nis van dit bureau is dezelfde accentkleur als in de keuken gebruikt. Deze ‘nude’ kleur komt verder in het huis terug in accessoires en foto’s. 

Alle dichte opdekdeuren zijn vervangen voor houten vensterdeuren, wat veel licht brengt in de woning. Over de gehele benedenetage zijn dezelfde kleuren gebruikt, wat eenheid brengt. Ook de verlichting in over de gehele benedenetage in dezelfde stijl doorgetrokken: zwarte spots aan het plafond, met boven de eettafel en naast de bank een in het oog springende hanglamp. 

Datum

Meer
projecten

Scroll naar top