Reconstructie woonboerderij

‘OUD vs NIEUW’ 

“Marieke en Marco hebben een prachtige woonboerderij gekocht onder de rook van Utrecht, die bestaat uit de hoofdboerderij, gebouwd rond 1750 en een aangebouwd nieuwer deel in dezelfde stijl als de hoofdboerderij. Beide delen hebben een mooie rieten kap. 
Zij gaven aan het moeilijk te vinden een eenduidige stijl toe te passen die warmte uitstraalt en waar wat kleur terug te vinden is.  Voor de vloer hadden zij reeds besloten voor eiken parket en de keuken die zij al hadden gekozen was wit en modern.
De woonkamer en eetkeuken worden van elkaar gescheiden middels een open poort, wat een uniforme stijl over de gehele benedenetage nog belangrijker maakt dan normaal gezien al wenselijk is. Om de steil van de boerderij te benadrukken heb ik geadviseerd om in de  gang en in een deel van de woonkeuken gebruik te maken van Portugese tegels, die overgaan in de eiken vloer. De basis van het huis is wit, maar in de keuken staat een prachtige donkere bint centraal. Om in dezelfde steil te blijven als de keuken, is ervoor gekozen om de minder aanwezige balken in het plafond van de woonkamer zwart te schilderen. De ingebouwde wandlampjes en plafondspots bekrachtigen de moderne, ietwat strakke stijl. In de woonkamer is één wand in een warme zandkleur geschilderd. Met de strakke houtkachel van gietijzer wordt de moderne stijl behouden en toch past dit prachtig bij de oude stijl van de  woonboerderij. Een ruime hoekbank in grijsblauw biedt een fijne plek voor het hele gezin en door gebruik te maken van kussens in dieper blauwe tinten en zachte materialen wordt meer warmte in de ruimte gebracht. De lounge stoel in brique kleur brengt een speels effect en vormt een eye-catcher in de woonkamer. 

Datum

Meer
projecten

Scroll naar boven