‘Natuurlijk’ in de keuken

Dit woonhuis staat middenin een landelijk gebied onder de rook van Amsterdam en de grote woonkeuken van het huis heeft prachtig uitzicht over de weilanden. Daarom was het ontwerp voor deze keuken voor mij een duidelijke: natuurlijke materialen en een ruimtelijke uitstraling. 

Via het trapje van de split-level benedenetage, kom je vanuit de woonkamer naar de keuken en sta  je via de kamerbrede glazen schuifpui oog in oog met het altijd groene weiland. De doorloop naar deze groene weelde is uitnodigend vrij gehouden. Het grote schier- kookeiland en de koffiebar bevinden zich rechts van het trapje. Aan de kopse kant van het eiland zijn twee zitplekken gecreëerd. Tussen het keukenblok en de schuifpui is nog een grote ruimte waar je door een riante ronde eettafel uitgenodigd wordt plaats te nemen en van het leven te genieten. Boven de eettafel hangt een echte eye-catcher: hanglamp ‘melt’ van Tom Dixon. De gietijzeren gashaard biedt extra comfort en warmte aan de ruimte. 

Op de vloer zijn keramische tegels gelegd van 1.20 meter x 1.20 meter. Deze XXL tegels geven de keuken een ruimtelijk en stoer uiterlijk. De frontjes van de antraciet grijze keuken zijn bewerkt met een metaal stuc in een brons/koper menging. Deze industriële bekleding van de kastjes communiceert prachtig bij de glimmend koperen eettafellamp van Tom Dixon en de koperen wijzers van de wandklok (eigen ontwerp). De ronde, eikenhouten tafel en losse houten accessoires geven meer warmte aan de industriële uitstraling van de keuken. 

 
 

Datum

Meer
projecten

Scroll naar top